How_to_get_pre-approved_Vietnam_Visa_for_Turkey_passport_holders

Turks paspoort is een van de minst nuttige paspoorten

Het Turkse paspoort staat op plek 41 van de 50 meest nuttige paspoorten.

De ranglijst is gebaseerd op een onderzoek gehouden door de website Goeuro.com, die 50 verschillende landen heeft onderzocht om aan te tonen hoeveel invloed de nationaliteit van iemand heeft op zijn of haar vakantieplannen, alsmede om te achterhalen welke paspoorten ofwel nationaliteiten het meest nuttig zijn.

De deelnemers in het onderzoek werden ook gevraagd welke factoren van belang waren om een paspoort als “nuttig” of goed bruikbaar te bestempelen. Volgens het onderzoek zeiden 75% van de deelnemers dat de meest belangrijke factor was het bezoek aan landen waar géén visum verplicht is, terwijl de overige 25% de kosten van een paspoort als erg belangrijk beschouwen.

Zweden staat bovenaan de lijst met de mogelijkheid om 174 landen te bezoeken zonder de verplichting om een visum te kopen. Een Zweeds paspoort kost tegenwoordig omgerekend €38. Een Nederlands paspoort kost al gauw zo’n €67. Zweden wordt op de lijst gevolgd door Finland, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Denemarken, Canada, Spanje, België en Nederland, de top 10 landen op deze lijst.

Een Turks paspoort geeft de mogelijkheid om 100 landen te bezoeken waarbij een visum aanvragen niet noodzakelijk is, maar de prijs van een Turks paspoort is vergeleken met de overige landen fors, namelijk €225. Het onderzoek heeft ook rekening gehouden met het feit dat mensen in Turkije dus zo’n 95 uur moeten werken om een paspoort te kunnen betalen. In Zweden daarentegen hebben zij het paspoort al binnen een uurtje verdiend, terwijl dit in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten pas na 11 en 19 uur werken het geval is.